loggotto


Infobrev juni.
Den blomster tid nu kommer……!  
Visst känns det härligt med sommar!         
Under maj månad har vi firat och haft mycket trevligt!
Det var roligt att så många kunde vara med på vårt knytisfika! Lycka till med tomatplantan och tack för allt smarrigt fikabröd!
Förskolans 20 års jubileum firade vi tillsammans med skolan nere på vita husets gård med massor av roliga aktiviteter som t ex såpbubblor, cirkuskonster, ansiktsmålning, allsång och målning. Extra spännande blev det när tre clowner dök upp som bjöd på underhållning och popcorn.
Vi har firat förskolansdag tillsammans med humlan på vår gård. Vi hade skapande i olika former, rörelselek och ansiktsmålning.
Firandet har förstås fortsatt ända in i juni då vi firat Sveriges nationaldagen. Detta gjorde vi tillsammans med Humlan. Vi målade flaggor och firade med musik, dans och sång.
Vi har varit på många äventyr till parker i närområdet och en av favoriterna är Klyftan. Där har vi klättrat i stora klätterställningen, lekt i borgen, snurrat i snurrgungan och haft super kul.
Vi har besökt Edö och fått avnjuta Marias sångfåglars föreställning Tjolahopp, Hujeda mej, Piluttadej med kända ansikten från Astrid Lindgrens värld som Madicken, Emil och Pippi Långstrump. Mycket roligt!
Stort TACK till Linda och Kristian som bjöd ut Hästarna till Ågesta gård! Där fick vi besöka stallet, mocka, rida på trähäst. Vi fick hälsa på kossorna och hästarna, träffa  och höjdpunkten var när vi fick åka traktor. Det lyste lycka ur barnens ögon!
Under Trollens besök på livrustkammaren var vi med om mycket spännande! Vi åkte tunnelbana, gick genom Gamla stan, såg vakterna vid slottet och träffade cyklande poliser. Vi besökte även storkyrkan och tittade på Sankt Göran och draken. Inne på livrustkammaren fanns det dyrbara klänningar och rustningar. Det fanns även praktfulla smycken, kronor och vagnar. Roligast var förstås när vi fick klä ut oss till riddare och prinsessor och leka att vi åkte häst och vagn. Tack Sofie, för att du följde med!
Trollen har nu fått känna på att vara Humlor vid två tillfällen. Fast de längtat och sett fram emot detta var det lite pirrigt i magen att släppa oss här nere på Ekorren. De var sprudlande glada när de kom ner igen så de kommer att stortrivas på Humlan till hösten.  
Som en liten avslutnings fest för Trollen åkte vi tåget hem till Jennie. Där hoppade vi studsmatta, lekte i lekstugan och åt plättar med jordgubbar och grädde.
Vi önskar Trollen all lycka och vi kommer sakna er massor! Onsdag 19 augusti är den stora dagen! Tur är att vi kommer träffas ute på vår gård varje dag!    
Lite information inför sommaren! Det är bra om barnen har solkräm, badkläder och en handduk på hyllan, är det varmt och härligt väder har vi vattenlek här på gården eller ger oss av på utflykt. Det är även bra om ni hör av er om ni kommer senare än kl 9:00 eftersom det är den tiden vi oftast ger oss iväg. Röda huset är stängt vecka 29, då är vi tillsammans med kompisarna i vita husets lokaler.
Midsommar firar vi torsdag 18/6. Då dansar vi runt midsommarstången och äter god midsommarlunch.
Vi avslutar med att tacka alla er föräldrar för att vi fått vara tillsammans med era fantastiska barn denna termin! Vi önskar er alla en underbar sommar med sol bad och massor av glass!
Kramar från oss på Ekorren!        

 

 

                                                                                            
Ekorren infobrev april

Visst är det underbart nu när vårsolens strålar värmer! Vi flyttar ut många av våra aktiviteter och passar på att fylla på vårt förråd av d-vitamin.
Onsdagen innan påsk träffade vi en gråtande påskkärring i skogen. Hennes påskägg hade kommit bort i skogen och nu kunde hon inte hitta dem. Barnen tyckte så synd om henne och erbjöd sig att hjälpa till att leta. Efter mycket spännande letande hittade de förstås äggen och påskkärringen blev så glad att hon skänkte äggen till barnen. De var små söta påskkycklingar och påsar mer frön som vi kan plantera. Efter allt letande smakade det extra gott med påsklunch vid långbord och Annika spelade på gitarren och vi sjöng påsksånger.    
Onsdagen 22/4 sprang skolbarnen minimaraton och då var vi självklart där och viftade med våra flaggor och hejar rop. Dagen efter var det vår tur att snöra på oss springskorna och delta i Bamseloppet. Trollen och Hästarna sprang på ängen vid Edö och blev påhejade av skolbarnen. Björnungarna sprang runt huset på vår gård. Det var mycket stolta barn som tog emot guldmedalj och diplom för tappert deltagande.
Onsdagen 6/5 tog vi på handskarna och plockade fram sopsäckarna och deltog i skräpplockar dagen. Björnarna och Hästarna letade, hittade och fyllde en halv soppåse med skräp på hemväg från lillparken.
Trollen ”städade” vägen till och i skogen och mycket glädjande var att vi har väldigt rent här i vår närmiljö för barnen hittade nästan inget skräp. Vi har även besökt vår närmsta återvinningsstation och sorterat och slängt skräp.” Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra.” Lpfö 98/10
Med stort intresse följer vi våra odlingar som växer så att det knakar.    
Björnungarna och Hästarna
Vi har så nära till vår ”lillskog” så den nyttjar vi flera dagar i veckan. Vi gör många spontanutflykter där vi leker vid kojan, flyger rymdraket, gungar i repgungan mm.
På våra samlingar innan lunch har vi haft många olika språklekar, färg och begreppslekar, sorteringslekar och läst böcker. Baren är mycket engagerade och tycker att det är roligt.
Onsdag 20/5 åker Hästarna på spännande utflykt hem till Viktor som bor på Ågesta gård. Där får vi hälsa på hästar, kossor, får och vem vet, kanske får vi se traktorer också. Detta ser vi fram emot med spänd förväntan!!
Trollen
Vi har fortsatt vårt arbete med våra sinnen synen och känseln. Vi har och experimenterat med varmt och kallt, mjukt och hårt, beskrivit föremål i känselpåse och tillverkat egna telefoner och färgsnurror. Vi har lek Blindbock och Bulleri bulleri bock. Vi har även tittat på en spännande film om kroppen.
Efter barnens önskemål på barnrådet, har vi planerat in ett besök på Livrustkammaren Fredag 22/5. Vi åker 9.00 och tar med oss mat från förskolan. Om någon av er föräldrar vill följa med är ni alltid välkomna! ”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att förstå och att handla efter demokratiska principer genom att få delta i olika former av samarbete och beslutsfattande.” Lpfö 98/10
Nu har vi satt igång med våra utvecklingssamtal där ni får ta del av era barns portfolio och intervjuer. För er som inte skrivit upp er finns lediga tider på whitebord tavlan i hallen.
I dag har Trollen varit uppe på humlan och träffat sina blivande pedagoger och kompisar mellan 9-10.30. Nästa tillfälle de träffas är 19/5.
20 års jubileum!
I morgon firar vi att vår förskola fyller 20 år! Både förskolan och skolan firar tillsammans nere på vita husets gård mellan 9-12. Skolbarnen håller i roliga aktiviteter för oss alla som t ex ansiktsmålning, såpbubblor, jonglering, disco, allsång mm. Vi har även hört att det kan dyka upp en och anan clown! Mycket spännande!!
Vi avslutar med att hälsa alla föräldrar hjärtligt välkomna till vårt traditionella knytisfika! Onsdagen 27 maj 15-17 bjuder vi in till roliga aktiviteter och lite underhållning blir det säkert med. Ta med ett glatt humör och något smarrigt fika bröd. Vi bjuder på kaffe, te och saft.
Kramar från oss på Ekorren!!  

Gamla infobrev