loggotto
Några möteseplatser i vår lärmiljö

Ateljén

I Näckrosens ateljé får barnen mötas i olika härliga skapandeaktiviteter. Materialet finns synligt och tillgängligt på barnens nivå och i det här rummet erbjuds det all från målarfärger i olika former och färger, paljetter, återbruksmaterial, lera i olika former, lim och limpistoler etc. I det här rummet finns även Näckrosens labratorium där barnen får mötas och utforska volym, experiment, hälla och ösa samt utforska olika verktyg som pipetter, medicinsprutor, provrör etc.

Djungelrummet

Djungelrummet är en mötesplats helt inspirerad från barnen och deras intresse och vi har tillsammans skapat girlanger, löv och sågat stubbar för att skapa den här mötesplatsen. Här inne får kompisarna utforska och möta olika vilda djur, naturmaterial och annat byggmaterial. För att utmana leken och utforskandet ytterligare projicerar vi natur och djurfilmer på väggar och tak samt lägger till olika läten typiska för en djungel.

Näckrosens lägenhet

Här möts barnen i både utforskande och lek och det lagas mat, packas, kläs av och kläs på både sig själva med utklädningskläder och dockor i alla dess storlekar och sorter. I det lilla bordet göms även ett sensomotoriskt utforskande där barnen får utforska olika spännande material så som ris, vattenpälor, pasta, sand, vatten mm. samt får erfarenhet av den egena kroppens olika känsel och rörelseintryck. 

Bygg och konsturktion

Här får barnen mötas och inspireras av och med olika bygg och konsturktionsmaterial i olika färger, former, struktur och funktion. H