loggotto

Välkommen till Nyponrosen

 

Vår avdelning ligger på övervåningen i det vita huset.

Hösten 2021 har vi 16 barn i åldrarna 1-4 år.

Vi är tre pedagoger och en resurs på Nyponrosen. Vi arbetar enligt den obligatoriska läroplanen Lpfö 18, Förskoleplan för Stockholms stad, samt Allmänna råd och kommentarer om Kvalitet i förskolan. Hur vi gör detta beskrivs i Vätterosens arbetsplan som ni kan läsa här på hemsidan.

Vi vill att barnen ska känna sig trygga, få bra omvårdnad samt att vi vill utmana och utveckla varje individ med lustfyllda och lärorika dagar här på Nyponrosen. Vi har projektarbeten utifrån barnens intressen samtidigt som vår verksamhet genomsyras av de trivselrutiner vi tillsammans med barnen utformar i början av läsåret.

Nedan följer ett utdrag ifrån Nyponrosens verksamhetslogg som skildrar hur en projektstund kan se ut inne hos oss under en dag:

Under projekttillfälle fyra så har barnen fått upptäcka storyline, en saga innehållande experiment. Denna storyline handlade om björnen Nalla och hennes kompisar som skulle gå själva till stadens nöjespark. Första experimentet var en ballongraket för att hjälpa Grodan Greta som gjort sig illa och inte kunde gå till nöjesparken. Så en ballong tejpades fast på ett sugrör som satt på ett snöre och ballongen flög iväg längs snöret när man släppte ut luften ur ballongen. Alla barnen berättade hur mycket luft de trodde att ballongen behövde innan de släppte ur luften och ballongen for iväg! I fortsättningen av sagan så tappar Nalla bort sina vänner och då behövde hon bygga en helikopter för att komma upp i luften och kunna hitta och ta sig till sina vänner. Så barnen vek egna pappershelikoptrar, klev upp på en stol och släppte dem sedan så de flög ner, för att hjälpa Nalla komma ifatt sina vänner.  
En dag gjorde vi även Storyline utomhus på lilla gården. Barnen fick då lyssna på sagan om Nalla och hennes kompisar ännu en gång samt vika helikoptrar och göra ballongraketer. 

Varmt välkomna till oss på Nyponrosen

Aktuellt


 

Kontakt

 
Nordmarksvägen 6A