loggotto

Välkommen till Näckrosen

Vår avdelning ligger på övervåningen i det vita huset.

Hösten 2018 har vi 15 barn i åldrarna 1-4 år.

Vi är tre pedagoger på Näckrosen. Vi arbetar enligt den obligatoriska läroplanen Lpfö 98/16, Förskoleplan för Stockholms stad, samt Allmänna råd och kommentarer om Kvalitet i förskolan. Hur vi gör detta beskrivs i Vätterosens arbetsplan som ni kan läsa här på hemsidan.

Vi värdesätter barnens tid på förskolan och vi vill utmana och utveckla varje individ. Dagarna på Näckrosen ska vara lustfyllda och lärorika. Vi arbetar med projekt utifrån barnens intressen samtidigt som vi under hela året diskuterar värdegrundsfrågor och trivselrutiner.
Här är ett utdrag från vår verksamhetslogg när vi under barnboksveckan introducerade olika barnböcker för barnen:

Idag pratade vi om den irlänske författaren Chris Haughton som skrivt och illustrerat många fantasktiska barnböcker som översatts till en mängd språk, däribland svenska. Vi spelade upp en teater för barnen utifrån boken Mamma borta (2012) som handlar om en liten uggla som ramlar ur boet och försöker hitta sin mamma. Alla barnen lyssnade och det lyste i deras ögon när de små figurerna kom fram ur lådan och på olika sätt hjälpte ugglan att hitta sin mamma. Vi tittade samtidigt på bilderna i boken för att visa saker där som inte kom fram på samma sätt i teatern. 
 

Vi som arbetar på näckrosen

Anna-Karin - avdelningsansvarig

 Annika 

 Joanna 

Aktuellt

Telefon:
0739 75 80 36