loggotto

Välkommen till Nyponrosen

 

Vår avdelning ligger på övervåningen i det vita huset.

Hösten 2018 har vi 16 barn i åldrarna 1-4 år.

Vi är tre pedagoger på Nyponrosen. Vi arbetar enligt den obligatoriska läroplanen Lpfö 98/16, Förskoleplan för Stockholms stad, samt Allmänna råd och kommentarer om Kvalitet i förskolan. Hur vi gör detta beskrivs i Vätterosens arbetsplan som ni kan läsa här på hemsidan.

Vi värdesätter barnens tid på förskolan och vi vill utmana och utveckla varje individ. Dagarna på Nyponrosen ska vara lustfyllda och lärorika. Vi har projektarbeten utifrån barnens intressen samtidigt som vår verksamhet genomsyras av de trivselrutiner vi tillsammans med barnen utformar i början av läsåret.

Nedan följer ett utdrag ifrån Nyponrosens verksamhetslogg som skildrar hur en projektstund kan se ut inne hos oss under en dag:

Utifrån barnens VÖL som vi genomförde i början av projektet börjar vi nu utforska blodet i våra kroppar lite närmare. Barnen har visat stor fascination för när blod framträder runt våra olika kroppsdelar på hyn när vi gör oss illa.
För att ta reda på lite närmare vad barnen vet om blod genomförde vi en dramatisering för barnen under denna aktivitet. När Tina delade ett äpple råkade hon skära sig i handen och ”blodet” rann... Kompisarna visade stor empati när de omhändertagande berättade vad Tina behövde göra för att lindra det onda och stoppa blödningen.

”Du behöver tvätta såret med vatten”
”Plåster behöver vi sätta på”
”Håll handen högt”

De gick tillsammans och hämtade plåster för att sedan omsorgsfullt i ett fantastiskt samarbete plåstra om Tinas hand. Vi fortsatte sedan att reflektera över var blodet kommer ifrån och varför.

Vi avslutade stunden genom att titta på sagan ”Pysselolyckan- en livsviktig saga om att samarbeta” som handlar om Dino som gör sig illa på saxen på förskolan och det blöder massor.

I tigergruppen fick vi ett väldigt spännande och oväntat besök. En tiger hade gått vilse och helt glömt var den bor och behövde få kompisarnas hjälp att hitta hem. Tillsammans försökte vi hjälpa tigern att komma på var den kunde bo någonstans.

”Den bor i djungeln, bland alla mjuka växter och skog”
” Den bor i en grotta i Afrika”
” Utomhus måste den vara, den kan inte sova på soffan”

Tigern berättade också att den var så hungrig då den inte hittat mat på flera dagar. Vilken tur att vi hade skaffat lite tigermat som kompisarna kunde mata tigern med. Glad och mätt lämnade tigern oss och lovade att snart återkomma för att berätta om den hittat hem eller inte.

Varmt välkomna till oss på Nyponrosen

Aktuellt

Nästa pedagogiska möte då barnen ska vara hämtade senast kl:16.00, är den 5/2
 

Kontakt

Mobil:0739758045