loggotto

Rätt mat ger rätt möjligheter till kunskap och utveckling.

Vårt mål är att vi ska utveckla matupplevelserna för våra barn och elever.

För oss är det viktigt med god vällagad mat som vi lagar på plats från grunden. Vårt mål är att jobba så hållbart som möjligt, med bra råvaror och i säsong. När vi serverar kött är det i huvudsak svenskt kött, där kyckling och fläskkött alltid är 100% svenskt. Fisk som serveras är enbart MSC-märkt fisk. Grönsaker och frukt försöker vi i största möjliga mån att använda eko. Potatis och bananer är dock alltid eko. Även mejerivaror är i största möjliga mån eko, dock med vissa undantag på laktosfria produkter. Serverar vi sylt är det alltid egenkokt och när vi serverar mjukt bröd bakar vi det själva. Vår målsättning är även att servera mycket grönsaker och plantbaserat, där veckorna alltid innehåller minst två vegetariska rätter, övriga dagar finns det alltid ett vegetariskt alternativ till de som inte äter kött. Självklart serverar vi dagligen olika sallader och grönsaker till lunchen.

Fredagarna har vi som tradition att göra lite festligare då vi oftast serverar någon typ av fredagstaco, och även ett festligare mellanmål för att skapa en härlig fredagskänsla och slut på veckan.

Vi uppmärksammar ofta speciella dagar och högtider med mat som passar, ex. en festlig nobellunch, julbord, olika nationaldagar samt andra temadagar och temaveckor. Vi tycker det är viktigt med en helhet i det vi gör och där får även måltiden spela en stor roll.

På skolan håller köket ett matråd en gång i månaden där eleverna får komma till tals och vara med och påverka maten som vi serverar, vilket kan resultera i någon önskelunch på menyn. Även barnen på förskolan har möjlighet att påverka maten genom respektive avdelnings barnråd.

Vi jobbar efter en genomtänkt helhet där mat och miljö är en viktig del i måltiden och där vi gör allt för att tillgodose alla barns olika behov vad gäller kost.

Även mellanmålet ser vi som en viktig del av dagen och serverar oftast något mera matigt och tillagat.

För att se våra matsedlar och bilder på det vi serverar är ni välkomna att kika in på Instagramkontot @bambafrippe där vi kontinuerligt uppdaterar det vi gör.

Vi som arbetar i köket

Fredrik Strandberg
Kock och huvudansvarig

 

Dénice Wennberg
Kock
 

38

I’m back!!👨‍🍳 Efter två veckors sjukdomskarantän😷 så är jag nu äntligen pigg, frisk och redo att ta hand om mina små gäster igen!😃. Påskveckan bjuder på dessa härligheter. #farstastrandskolan #vätterosen #bambafrippe #veckansmatsedel #påskveckan #vecka15 #äntligentillbakapåjobbet #friskochstark #nyveckanyatag

62

Efter att ha spenderat 1 vecka sjuk och instängd, så behöver i alla fall jag muntras upp lite. Så tänker att ni har lite samma läge. Så här bjuder jag på en liten anekdot från tidigare i år. Och ni, baka pizza med barnen, det blir kul.... Freeky fredagspizza avklarad... Barnen har aldrig gillat hemgjord pizza. Men nu fick dom en fix idé att vi skulle göra det, och jag hängde på och tänkte att det blir kul. Resultatet: Sixten åt två tuggor och Lo ändå en halv av vårat inbakade halvt misslyckade försök. Samt 1 avbruten pizxaspade, 1 utbrott av pappan efter ett barnbråk för mycket samt 45 minuters sanering sv köket. Härlig fredag på er😂❤️ #bambafrippe #barnochmat #freekyfriday #fredagspizza #pizzabakning #hjälperochstjälper #kockpappa #karantänkul #farstastrandskolan #vätterosen

50

Håller humöret uppe med kikärtsbrownies och jordgubbssmoothie till fredagsmellis. Ha en härlig helg så ses vi på måndag 😄 #farstastrandskolan #vätterosen #bambafrippe #fredagsmellis #dagensmellanmål #kikärtsbrownies #fredagssmarr #hållhumöretuppesverige #fredagsfeeling #gofika

40

Tacofredag, då kör vi denna spellista! Mat, musik, stämning! #farstastrandskolan #vätterosen #bambafrippe #tacofredag #tacomusicfest #matmusik #glädjensdag #fredagsfeeling #spellista #tacofiesta #hållhumöretuppesverige

50

Hörde jag torsdag!? Jamen då kör vi väl pannkakor med nykokt jordgubbssylt och vispgrädde till mellis. #farstastrandskolan #vätterosen #bambafrippe #torsdagsmellis #dagensmellanmål #torsdagspannkakor #pannkakormedsyltochgrädde #nykoktjordgubbssylt #hållhumöretuppesverige

50

Torsdag igen, och då serveras det så klart soppa med nybakt bröd. I dag ett riktigt smakrikt maträddarbröd! Brödet innehåller rester av den vegetariska pastagratängen som puréats och använts som grund. Blev toppen om jag får säga det själv, lite pizzasmak. Nu hoppas jag mina små gäster också gillar det😬Serveras till en god linssoppa med tomat och kokosmjölk. #farstastrandskolan #vätterosen #bambafrippe #nybaktbröd #maträddarbröd #minskamatsvinnet #nowastedfood #torsdagslunchen #dagenslunch #sopptorsdag #linssoppa #användsvinnet

58

Lite italiensk touch i dag, stora köttbullar i tomatsås med risoni, självklart så toppas det upp med nyriven parmesan. Låt oss även inspireras av italienarna i kväll, vi går ut på balkongerna, sjunger och hyllar våra hjältar i sjukvården! #farstastrandskolan #vätterosen #bambafrippe #dagenslunch #onsdagslunch #polpette #risoni #italiensklunch #köttbullaritomatsås #hållhumöretuppesverige

57

Black bean burger med rökt chilidressing och rostad potatis! Burgare är alltid lika populärt och den här bönburgaren gick hem ännu en gång 😃 #farstastrandskolan #vätterosen #bambafrippe #vegolunch #vegetariskburgare #bönburgare #blackbeanburger #dagenslunch #tisdagslunchen #vegetariskt #plantbasedfoods

50

Livar upp med lite pepparkaksbak i dag🎅. Bakar upp överbliven deg ifrån december som gömt sig i frysen. Blir en god överraskning till mina små gästers mellis. #farstastrandskolan #vätterosen #bambafrippe #pepparkaksbak #doftavjul #livaruppdagenlite #bakarlite #frysrensning

34

Inleder veckan med en Stroganoff på kycklingkorv med matvete och rostad blomkål. Det sa slurp! #farstastrandskolan #vätterosen #kycklingkorv #stroganoff #dagenslunch #matvete #mandagslunchen #bambafrippe