Rätt mat ger rätt möjligheter till kunskap och utveckling.

 

 

 

Köket är ett tillagningskök där vi lagar det mesta från grunden. Målet är att skapa mycket lust, nyfikenhet och färg kring måltiden. Vår strävan är att använda ekologiska produkter, exempel på produkter som alltid är ekologiska är mjölk, potatis, morötter och bananer. Vi följer de riktilinjer som ges ut av livsmedelverket. För mer information välj skola eller förskola.

 

Vi serverar frukost, lunch och mellanmål till förskolebarnen och lunch och mellanmål till skol- och fritidsbarnen. Frukosten varieras mellan gröt, smörgåsar, pålägg, yoghurt och flingor. Lunchmenyn är en blandning av nya och gamla smaker - allt ifrån spaghetti med köttfärssås till en indisk kycklingrätt.

Vid varje måltid serveras hårt bröd, ekologisk mjölk, frukt och minst tre olika sorters sallad.
 

Genom en stående punkt på elevrådet kommer eleverna på skolan med önskemål och ideér kring maten. Mellanmålet varieras också i form av smörgåsar, korv med bröd, pannkakor med hemgjord sylt, smoothies och gröt. Dagen avslutas med en fruktstund för de barnen som går hem senare.

 

Vi som arbetar i köket

Dénice Wennberg

 

 

 

 

Oskar Strid